Imponér din tandlæge

tandlaege-tuxen-1

Uanset hvad designere præsenterer på modemesser rundt om i verden, så er der altid én ting der aldrig bliver umoderne: et godt smil med sunde og hvide tænder!

I følgende indlæg sætter vi fokus på det gode smil og de sunde tænder. Vi har derfor allieret os med den lokale tandlæge i Brønshøj, og er klar til at præsentere 5 gode råd til en mundhygiejne i verdensklasse.

1: Udskift din tandbørste jævnligt.
Det anbefales, at du udskifter din tandbørste ca. hver 3. måned. Efter 3 måneder vil børsterne på din tandlæge typisk hårde og ufleksible. Netop derfor kan tandbørsten ikke rengøre dine gummer og tænder tilstrækkeligt. Hvis du bruger en elektrisk tandbørste anbefales det, at du udskifter tandbørstehovededet allerede efter 2 måneder.

2: Får du nok calcium?
For at vedligeholde dine sunde tænder, anbefales det at indtage kost med en høj mængde af calcium. Calcium er ét af de vigtigste mineraler for din krops knogler. For lidt calcium kan lede til knogleskørhed, og i nogle tilfælde kan manglen på calcium resultere i decideret tab af tænder.
Calcium findes primært i mejeriprodukter, som fx ost og mælk. Desuden kan calcium optages i grove grøntsager som brocolli og bønner, men findes også som kosttilskud i tabletform.

3. When you brush, don’t rush!
Vi ved det jo et eller andet sted godt alle sammen: tandbørstning bør foregå mindst to gange om dagen. En gang om morgenen, og en gang om aftenen. Det kan ske, at man er for travl til at få børstet tænderne om morgenen, og for træt til at få det gjort om aftenen. At du får børstet tænderne morgen og aften er dog særdeles vigtigt, hvis du gerne vil bibeholde dine hvide tænder. Prøv at komme ind i en god vane med at få børstet tænderne morgen og aften. Sørg for at give dig god tid, så du kan få børstet grundigt efter.

4: Gør tandtråden til din bedste ven
Efter den grundige tandbørstning er det utroligt vigtigt, at du får renset efter med tandtråd. Sandheden er nemlig den, at en god og grundig omgang tandbørstning kun fjerner ca. 50% snavs fra dine tænder. De sidste 50% kan tandtråden hjælpe dig med at få fjernet. Uanset hvor moderne din tandbørste er, elektrisk eller analog, så vil du altid have brug for at supplere tandbørstningen med brug af tandtråd.

5: Hold tungen lige (og ren) i munden!
Hvis du fra tid til anden oplever problemer med dårlig ånde, så skal problemet ikke nødvendigvis findes i dårlig tandbørstning. Problemet kan nemlig vise sig, at være på din tunge. Hvad de færreste måske ved er, at der på tungen kan lægge sig en del bakterier, der kan være svære at komme af med. Derfor anbefales det også, at du benytter dig af en såkaldt tungeskraber. På trods af det måske knap så charmerende navn, så er en tungeskraber særdeles effektiv i vejen mod en sund mundhygienje. Tungeskraberen hjælper dig hurtigt af med bakterierne på tungen, og du vil lynhurtigt opleve en friskere mund.

Hvis du følger disse råd, så er du allerede godt på vej i mod en kernesund mundhygiejne. Selvom du er kommet ind i de gode vaner, og følger ovenstående råd, så er det altid anbefalelsesværdigt at konsultere din tandlæge med jævne mellemrum. Det kunne jo være, at der var noget du havde overset?

Tandlæge Flemming Tuxen ApS
Frederikssundsvej 215
2700 Brønshøj
Tlf. 38 28 38 43

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *