Ved du, om du benytter dig af den rette børsteteknik?

Tandbørstning

De fleste af os er godt klar over, hvor vigtigt det er at holde tænderne rene ved at børste tænder regelmæssigt. Hvad mange ikke er klar over, og derfor ikke praktiserer, er hvordan man bruger den rigtige børsteteknik, når man børster sine tænder.

Hvorfor børsteteknik vigtigt?

De fleste tænker vel, at det vigtigste er, at tænderne bliver rene, og man derfor ikke behøver at gå så højt op i, hvordan de bliver børstet, så længe resultatet er rene tænder. Det er dog en sandhed med modifikationer. Sagen er nemlig, at vores tænder helst skal holde hele livet, og derfor kræver det en vis omhu at passe på dem. Vores tænder er som udgangspunkt beskyttet af et lag emalje, der passer på dem, så du kan holde længe. Hvis man skrubber for hårdt med en tandbørste, eller børster forkert, kan det på sigt skade emaljen omkring tænderne, så den bliver slidt væk. Derfor er det vigtigt at holde sig et par ting for øje, når man børster tænder. For det første bør man bruge en blød børste. Det slider mindre på emaljen og er skånsomt for tandkødet. En for hård børste kan både være hård for emaljen og for tandkødet, der risikerer at trække sig tilbage, så man ender med blottede tandhalse, der igen gør tænderne mere sårbare og kan forårsage smerter og isninger i tænderne.

Sådan bør du børste tænder 

Når du skal børste tænder, skal du ikke gøre det ved at skrubbe på tværs af tandrækkerne. I stedet bør du føre tandbørsten i små cirkelbevægelser omkring hver enkelt tand – men brug et let frem for et hårdt tryk. Dine tænder bliver ikke mere rene, jo hårdere du trykker, og det slider som sagt på tænderne at børste for hårdt. Ved at børste i cirkelbevægelser kommer du også ind med børsten i de små afkroge og mellemrum mellem tænderne, så du får gjort tænderne grundigt rene. Børst tænderne minimum to gange om dagen i mindst to minutter, men børst ikke mere end tre gange dagligt for ikke at slide unødigt på tænderne.

Få hjælp til den rette børsteteknik

En tandlæge vil snildt kunne vejlede dig yderligere med hensyn til din børsteteknik. Tandlægerne Uldal i Roskilde tilbyder altid råd og vejledning, når du har behov for det, og især i forbindelse med tandreguleringer er Tandlægerne i Roskilde gode til at demonstrere for dig, hvordan du børster tænderne på bedste, mest effektive vis.

Tandlægerne Uldal A/S

Algade 10, 3.

4000

Roskilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *