UNDGÅ HULLER – DU BETALER FOR DEM HELE LIVET

Alle ved, at man skal undgå huller i tænderne. Det bliver man fortalt,allerede når man er helt lille, og når mor og far gør et stort nummer
ud af, at det er vigtigt at børste tænder både morgen og aften. Deter ikke sikkert, mor og far selv er klar over, hvorfor det er så vigtigt. Men i virkeligheden kan bare et enkelt hul i en kindtand risikere at koste helt op til 25.000 kroner i løbet af en tand levetid. For at få en forståelse for hvorfor det egentlig forholder sig på denne måde, så har vi fået kyndig hjælp og assistance af den bedste TandLæge på Amager. Rigtig god læsning!

tandlægekonsultation

Et hul i en tand opstår ved, at bakterier fra madrester sætter sig fast på tænderne. Disse bakterier omdanner sukker til syre, og hvis de får lov at blive siddende i længere tid, begynder syredannelsen at ætse tandoverfladen – det, der på tandlægesprog hedder emaljen. Ætsningen vil fortsætte, hvis bakterierne får lov at sidde, og i sidste ende vil skaden være så slem, at den kan ses af din tandlæge. Så har du fået et hul, og det skal repareres med en fyldning eller en krone.

Mange tænker fejlagtigt, at det da er en uheldig engangsudgift, men så er det ligesom også ude af verden. Det, de glemmer, er, at når der først er boret i en tand én gang, så kræver den pågældende fyldning eller krone vedligeholdelse resten af livet. Der findes endnu ikke et materiale, som tandlægen kan erstatte din ødelagte tand med, der fungerer lige så godt som en naturlig en af slagsens.

Får du lavet en fyldning, så vil bindingen mellem tand og fyldning lige så langsomt opløses – normalt tager det mellem 10 og 15 år. Du kan også risikere, at fyldningen knækker eller bliver slidt ned, og der er også en risiko for, at der opstår hul i tanden igen imforbindelse med fyldningen. Alt i alt anslås det, at et hul i eksempelvis kindtanden koster et sted mellem 5.000 og 25.000 kroner i løbet af den pågældende tands levetid. Der skal altså ikke mange huller til, før du må regne med en temmelig stor udgift til vedligeholdelse resten af livet.
De dygtige tandlæger placeret tæt på Christianshavn er eksperter i, at vedligeholde dine tænder.

Tendensen til at få huller i tænderne falder typisk, når du når en alder på omkring 30 til 40 år. Dette betyder dog ikke, at du ikke stadig vil have en masse udgifter i forbindelse med vedligeholdelse af de huller, der allerede er opstået i dine tænder, når du når denne alder. Så husk nu at børste de bisser, som mor og far sagde.

Tandlægerne No. 68 ApS
Amagerbrogade 68
2300 København S
Tlf.: 32 54 56 74

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *