Paradentose – hvad gør man?

Paradentose er en smertefuld og meget ubehagelig sygdom, som der desværre er rigtig mange mennesker der rammes af. Der er ikke forskel på, hvilket køn der oftest rammes, og alle skal derfor være opmærksomme på, hvad de selv kan gøre for at forhindre sygdommen i at ramme dem. Sammen med Rosenklinikken, som er en meget populær tandlæge i København, vil vi i denne artikel tale om, hvordan paradentose behandles. Er du allerede blevet ramt af tandkødssygdomme, og leder du efter en tandlæge, som kan behandle dig, kan du altid læse mere om Rosenklinikkens behandlingstilbud på deres hjemmeside: http://rosenklinikken.dk/behandlinger/. Paradentose er en betændelsestilstand i tandkødet. Det første tegn på sygdommen er, at ens gummer bløder og bliver ømme. Får man ikke gjort noget ved betændelsen, kan infektionen sprede sig til knoglen og forårsage ødelæggelse af vævet. I værste tilfælde vil tænderne bliver løse og falde ud – et smertefuld scenarie som alle gerne vil være foruden.

paradentosebehandling

Hvordan behandles paradentose?
Først og fremmest er formålet med paradontosebehandling at fjerne de bakterier, som er skyld i problemet. Opdages og behandles sygdommen i et tidligt stadie, kan antibiotika oftest bruges som behandling. Under behandlingen er det altafgørende, at patienten sørger for at fjerne så mange bakterier som overhovedet muligt. Udover antibiotika vil tandlægen også fjerne plak på dine tænder. Plak er et andet ord for bakterier, der har sat sig fast på dine tænder. Tandlægen gør dette ved hjælp af en simpel tandrensning, hvor også tandsten fjernes. Plak er ikke kun årsag til paradentose men også til huller i tænderne. Det er derfor mest optimalt, hvis man jævnligt for en professionel tandlæge til at fjerne både plak og tandsten.
Afhængigt af infektionens omfang, vil behandlingen variere. Det kan derfor være vanskeligt for en tandlæge af bedømme, hvilken behandlingsform der er nødvendig, før de har undersøgt patientens tænder.
Des mere udviklet sygdommen er, des flere behandlinger skal man regne med. Har paradentosen nået at udvikle sig i et moderat omfang, skal man cirka regne med 4 -5 behandlinger. I tilfælde af at infektionens omfang er mere alvorligt, kan der være tab af knoglevæv. I værste tilfælde vil det være nødvendigt at lave en knogletransplantation.

Hvad gør man efter behandlingen?
Efter man er færdig med behandlingen, er det ikke ensbetydende med, at man kan trille tommelfingre og slappe af. I vores tandlægeklinik gør vi altid meget ud af at forklare vores paradentosepatienter, at de selv har et stort ansvar for at sørge for, at de forbliver fri af paradentose. Generelt gælder det følgende:

  • Sørg for at besøge din tandlæge ofte for at få renset og tjekket dine tænder.
  • Børst tænder grundigt hver dag og brug tandtråd.
  • Sørg for at din diæt ikke skader.
  • Lær af dine tidligere fejl.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har eller er ved at udvikle paradentose, anbefales det, at du hurtigst muligt får tjekket dine tænder hos din tandlæge. Du er også altid velkommen til besøge vores tandklinik – vi er en tandlæge placeret centralt i København K. Du kan ringe på tlf.: 33 14 31 88 for at booke din tid allerede i dag. Vi håber, at denne artikel har svaret på nogle af de spørgsmål, som du måtte have angående paradentose.

Rosenklinikken

Rosenborggade 2, 2. tv

1130 København K

Tlf.: 33 14 31 88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *