Er dit barn nervøs for tandlægen?

børnetandlæge

Det kan være skræmmende at skulle til tandlæge, især hvis man er fem år og lige er begyndt i skole. Når man går i folkeskole kan man hverken vælge om man vil til tandlæge, eller hvilken tandlæge man vil til, man bliver automatisk bare indkaldt i skoletiden sammen med sine kammerater.

Mange børn synes at det er en overvældende oplevelse, og nogle børn udvikler endda tandlægeskræk. Tandlægebesøget kan virke skræmmende, idet børnene ikke ved hvad der venter dem, de bliver utrygge fordi de ikke kan sige fra og fordi de er bange for at undersøgelsen vil være smertefuld.

Som forælder kan det være svært at sende sine børn til skoletandlægen, især hvis barnet er bange for tandlægen eller hvis man selv er utilfreds med dennes service. Her er der dog heldigvis mange alternativer. Selvom der helt sikkert findes andre skoletandlæger i det område I bor i, så kan man altid undersøge muligheden for en privat tandlæge. Skoletandlægen er sikret kunder, og derfor behøver denne ikke tage sig særlig meget af, at netop dit barn er skræmt. En privattandlæge har kun kunder, hvis denne er dygtig til at tage sig af patienterne, og er derfor ofte mere opmærksom på at give service og lytte.

Hvis man har en dårlig tandlæge kan man bare lede efter en ny, uden at skulle søge kommunen om lov. Du kan hurtigt finde kundeoplevelser på nettet, så du kan afgøre om en tandlæge er kvalificeret til at behandle dit barn. Forsøger du at finde en god tandlæge, der eksempelvis kan udføre tandregulering i København, kan du let søge på tandlæger i dette område, og finde gode og dårlige historier fra andre kunder.

Tag dit barn seriøst – find en privatpraktiserende læge i stedet

Noget af angsten kan nedbringes, blot ved at barnet føler, at dennes nervøsitet tages seriøst af de voksne. Det letteste er nok at prøve at sætte sig selv i barnets sted; en person som er flere gange større end dem selv, bevæbnet med bor, slanger og nåle, vil operere på dem, kun med lokalbedøvelse. Er der noget at sige til, at det er skræmmende? Vær i øvrigt opmærksom på, at hvis barnet er mellem 0 og 15 år , kan man få tilskud, hvis man vil benytte en anden tandlæge end skoletandlægen. Er barnet 16 eller 17 år, er dette gratis. Så hvis man vil have sine børn til ens egen privatpraktiserende tandlæge på Valby Langgade, så er der både god grund og rig mulighed for dette.

 

Tandlæge Lisbet Schrøder

Valby Langgade 185

2500 Valby

Tlf: 36 16 41 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *